ONNELA

Suomalainen versio ruotsin rakastetuimmasta draamakomediasta

TUOTANTOTIEDOT

Osat
10 x 22min
C More 23.11.2017
Genre: komedia

Käsikirjoitus
Melli Maikkula

Ohjaus
Marja Pyykkö

Tuottaja
Anu Hukka

Vastaava tuottaja
Teea Hyytiä

Päärooleissa
Eero Ritala, Elena Leeve, Pekka Strang, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen ja Pirjo Heikkilä

Kuvaaja
Mikael Gustafsson

Lavastaja
Pirjo Rossi

Pukusuunnittelija
Jouni Mervas

Maskeeraussuunnittelija
Eeva Hautamäki

Leikkaaja
Mikko Sippola

Äänisuunnittelija
Panu Riikonen

Hammaslääkärinä työskentelevä Antti ja hänen raskaana oleva näyttelijäpuolisonsa Saara muuttavat Antin lapsuudenkotiin Porvooseen asettuakseen aloilleen. Antti ajattelee omakotitaloelämän mahdollistavan itsenäisen ja onnellisen perhe-elämän, mutta havahtuu nopeasti elävänsä keskellä keskiluokkaista unelmaa – tai painajaista yhdessä äitinsä, naapureiden ja nolon menneisyytensä kanssa.

Antti yrittää hartiavoimin saada kumppaninsa Saaran viihtymään Porvoon Poutaniemessä, mutta ei samalla uskalla uhmata äitinsä, naapureidensa tai kavereidensa suunnalta tulevia suoria ja epäsuoria toiveita. Jatkuva konfliktien väisteleminen johtaa väistämättä katastrofiin, kun läheiset Antin ympärillä haluavat ristikkäisiä asioita eikä Antti uskalla sanoa vastaan.

Onnela tarjoaa herkullisia ja samastuttavia hetkiä kaikille perhe- ja työelämän ristipaineissa rimpuileville katsojille. Ytimessä on polttava kysymys onnesta ja keinoista sen saavuttamiseksi. Mitä ihminen tarvitsee ollakseen onnellinen? Riittääkö siihen koillistontti, kilo mätiä ja saunaseuran jäsenyys vai olisiko onni kenties vähemmälläkin tässä?

Kymmenosainen Onnela on kuvattu kesällä 2017.

 

 

Katso traileri tästä

Elokuvan kotisivut »