JÄTTEKIVA

TUOTANTOTIEDOT


Osat
10 X 22 min
Elisa Viihde, 1.3.2018 lähtien

Käsikirjoitus
Niklas Lindgren, Karoliina Lindgren, Anna Brotkin ja Kris Gummerus

Ohjaaja
Niklas Lindgren

Tuottaja
Sari Lempiäinen

Päärooleissa
Anna Paavilainen ja Elmer Bäck

Muissa rooleissa
Mm. Kari Ketonen, Mats Långbacka, Mikko Penttilä ja Ylva Ekblad

Lavastaja
Sanna-Mari Pirkola

Kuvaaja
Anssi Leino

Pukusuunnittelija
Ninni Lahtinen

Leikkaaja
Hanna Kuirinlahti

Äänisuunnittelija
Panu Riikonen

Säveltäjää
Artturi Taira

Genre
Komedia

 

 

Elmer Bäck ja Anna Paavilainen. Credit: Laura Mainiemi
Elmer Bäck ja Anna Paavilainen. Kuva: Laura Mainiemi

Hersyvän ja lämpimän komedian pääroolit näyttelevät Anna Paavilainen ja Elmer Bäck. Romanttisen komedian muissa rooleissa nähdään muun muassa Mats Långbacka, Ylva Ekblad, Mikko Penttilä ja ja Kari Ketonen.

Sarjassa on mukana lisäksi useita maineikkaita näyttelijöitä, kuten esimerkiksi Pilvi Hämäläinen, Riitta Havukainen, Kai Lehtinen, Elena Leeve, Janne Reinikainen, Jarkko Niemi, Johan Storgård ja Timo Lavikainen. Sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitio -ohjelmakirjastoon 1.3.2018.

Jättekivassa erilaiset arvot joutuvat törmäyskurssille, kun lappilainen Aino ja suomenruotsalainen Micke joutuvat muuttamaan Micken porvarivanhempien naapuriin. Lämmin ja helposti samaistuttava, kulttuurien erilaisuuksilla leikittelevä romanttinen komedia perustuu käsikirjoittajien Niklas ja Karoliina Lindgrenin sekä Kris Gummeruksen alkuperäisideaan. He ovat käsikirjoittaneet sarjan yhdessä Anna Brotkinin kanssa. Niklas Lindgren on myös ohjannut sarjan.

Niklas Lindgren toimii paraikaa Putouksen pääkäsikirjoittajana. Lisäksi hän toimi Pasila – 2.5. Spin-Off  -komediasarjan vastaavana käsikirjoittajana, minkä lisäksi hän on ohjannut kaksi sen tuotantokautta. Lindgren toimi myös Kimmo-komediasarjan kolmannen tuotantokauden pääkirjoittajana. Karoliina Lindgren on kirjoittanut muun muassa  Armi elää! -elokuvan, josta hänet palkittiin sekä Jussi– että Sylvi-palkinnoilla. Niklas ja Karoliina Lindgrenin edellinen käsikirjoitusyhteistyö oli Lomasankarit-elokuva. Kris Gummerus on käsikirjoittaja-näyttelijä, joka näyttelee mm. supersankari Rendeliä. Elmer Bäck luo kansainvälistä uraa teatteriproduktioissa Saksassa ja Ranskassa, missä hän on paraikaa teatterikiertueella. Hän on esiintynyt lisäksi mm. Eisenstein in Guajanato -elokuvan pääroolissa. Anna Paavilainen on puolestaan tähdittänyt mm. Kesäkaverit– ja Joulumaa-elokuvia. Hän on paraikaa ehdolla parhaan naissivuosan Jussi-palkintoon Joulumaa-elokuvasta. Lisäksi hänet tunnetaan teatterinäyttelijänä mm. palkitusta Play Rape -monologinäytelmästään.

Jättekiva Facebookissa

Synopsis

Kaksikielinen, punavihreä pariskunta Aino ja Micke joutuu muuttamaan vauraaseen kaupunginosaan Micken vanhempien omistamaan asuntoon. Samassa rapussa asuvat myös Micken vanhemmat Lars ja Gunilla sekä Micken lapsuuden ystävä, konsulttina työskentelevä Petski. Uusi asuinympäristö naapureineen alkaa vaikuttaa Ainoon ja Mickeen eri tavoin: lappilainen Aino provosoituu porvarillisessa ympäristössä, kun taas Mickeä alkaa houkuttaa helppo elämä. Kun Aino pyytää kodittomaksi joutuneen pikkuveljensä Jussin asumaan heille, saman katon alla kohtaavat hyvin erilaiset arvot ja tavat. Aluksi pieneltä tuntuva elämänmuutos aiheuttaa pian suuria törmäyksiä, jotka testaavat rakkauden ja parisuhteen kestävyyttä.

 

Katso Jättekivan traileri täältä

Elokuvan kotisivut »