JÄTTEKIVA, kaudet 1 & 2

SUOSITTU JÄTTEKIVA-SARJA JATKUU ELISA VIIHTEESSÄ KESÄLLÄ 2019

TUOTANTOTIEDOT

 


Osat 10 X 22 min Elisa Viihde
Käsikirjoitus Niklas Lindgren, Karoliina Lindgren, Anna Brotkin ja Kris Gummerus
Ohjaaja Niklas Lindgren
Tuottaja Sari Lempiäinen
Päärooleissa Anna Paavilainen ja Elmer Bäck
Muissa rooleissa Mm. Kari Ketonen, Mats Långbacka, Mikko Penttilä ja Ylva Ekblad
Lavastaja Sanna-Mari Pirkola
Kuvaaja Anssi Leino
Pukusuunnittelija Ninni Lahtinen
Leikkaaja Hanna Kuirinlahti
Äänisuunnittelija Panu Riikonen
Säveltäjää Artturi Taira
Genre Komedia    

Elmer Bäck ja Anna Paavilainen. Credit: Laura Mainiemi
Elmer Bäck ja Anna Paavilainen. Kuva: Laura Mainiemi

Hersyvän ja lämpimän komedian pääroolit näyttelevät Anna Paavilainen ja Elmer Bäck. Romanttisen komedian muissa rooleissa nähdään muun muassa Mats Långbacka, Ylva Ekblad, Mikko Penttilä ja ja Kari Ketonen. Sarjassa on mukana lisäksi useita maineikkaita näyttelijöitä, kuten esimerkiksi Pilvi Hämäläinen, Riitta Havukainen, Kai Lehtinen, Elena Leeve, Janne Reinikainen, Jarkko Niemi, Johan Storgård ja Timo Lavikainen. Sarja on katsottavissa Elisa Viihde Aitiossa.

Jättekivassa erilaiset arvot joutuvat törmäyskurssille, kun lappilainen Aino ja suomenruotsalainen Micke joutuvat muuttamaan Micken porvarivanhempien naapuriin. Lämmin ja helposti samaistuttava, kulttuurien erilaisuuksilla leikittelevä romanttinen komedia perustuu käsikirjoittajien Niklas ja Karoliina Lindgrenin sekä Kris Gummeruksen alkuperäisideaan. He ovat käsikirjoittaneet sarjan yhdessä Anna Brotkinin kanssa. Niklas Lindgren on myös ohjannut sarjan. Niklas Lindgren toimii paraikaa Putouksen pääkäsikirjoittajana. Lisäksi hän toimi Pasila – 2.5. Spin-Off  -komediasarjan vastaavana käsikirjoittajana, minkä lisäksi hän on ohjannut kaksi sen tuotantokautta. Lindgren toimi myös Kimmo-komediasarjan kolmannen tuotantokauden pääkirjoittajana.
Karoliina Lindgren on kirjoittanut muun muassa  Armi elää! -elokuvan, josta hänet palkittiin sekä Jussi– että Sylvi-palkinnoilla. Niklas ja Karoliina Lindgrenin edellinen käsikirjoitusyhteistyö oli Lomasankarit-elokuva.
Kris Gummerus on käsikirjoittaja-näyttelijä, joka näyttelee mm. supersankari Rendeliä. Elmer Bäck luo kansainvälistä uraa teatteriproduktioissa Saksassa ja Ranskassa, missä hän on paraikaa teatterikiertueella. Hän on esiintynyt lisäksi mm. Eisenstein in Guajanato -elokuvan pääroolissa. Anna Paavilainen on puolestaan tähdittänyt mm. Kesäkaverit– ja Joulumaa-elokuvia. Hän on paraikaa ehdolla parhaan naissivuosan Jussi-palkintoon Joulumaa-elokuvasta. Lisäksi hänet tunnetaan teatterinäyttelijänä mm. palkitusta Play Rape -monologinäytelmästään.

Jättekiva Facebookissa

Synopsis
Kaksikielinen, punavihreä pariskunta Aino ja Micke joutuu muuttamaan vauraaseen kaupunginosaan Micken vanhempien omistamaan asuntoon. Samassa rapussa asuvat myös Micken vanhemmat Lars ja Gunilla sekä Micken lapsuuden ystävä, konsulttina työskentelevä Petski. Uusi asuinympäristö naapureineen alkaa vaikuttaa Ainoon ja Mickeen eri tavoin: lappilainen Aino provosoituu porvarillisessa ympäristössä, kun taas Mickeä alkaa houkuttaa helppo elämä. Kun Aino pyytää kodittomaksi joutuneen pikkuveljensä Jussin asumaan heille, saman katon alla kohtaavat hyvin erilaiset arvot ja tavat. Aluksi pieneltä tuntuva elämänmuutos aiheuttaa pian suuria törmäyksiä, jotka testaavat rakkauden ja parisuhteen kestävyyttä.  

Suosittu romanttinen komedia Jättekiva saa jatkoa. 
Elisa Viihteen alkuperäissarjan toinen tuotantokausi tulee katsottavaksi Aitio-ohjelmakirjastoon kesällä 2019. Sarjan kuvaukset alkavat 15.1.2019.

‒ Toisella kaudella pääsemme tutustumaan Ainoon ja Mickeen entistä lähemmin, sillä uusi elämänvaihe tuo yllättäviä tunteita ja arvoja esiin niin heistä kuin heidän lähipiiristäänkin. Luvassa on myös kaikenlaista hauskaa uusien henkilöiden kanssa. Tapaamme mm. Micken siskon Edithin ja varsin vauhdikkaan serkun Ponken. Käsikirjoittajat ovat jälleen tehneet huipputyötä, tuottaja Sari Lempiäinen kertoo.

Ullanlinnaan kotiutuneet lappilainen Aino ja suomenruotsalainen Micke alkavat harkita perheen perustamista, mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Mahdollinen perheenlisäys nostaa pintaan molempien perheiden ja varsinkin Micken vanhempien, Lassen ja Gunnen, toiveet ja odotukset. Mukana menossa ovat yhä asunnossa bunkkaava Ainon veli Jussi, joka etsii edelleen elämälleen suuntaa sekä Micken lapsuudenystävä Petski , jolla on kahden lapsen isänä varsin paljon mielipiteitä lapsista ja vanhemmuudesta.

Katso Jättekivan traileri täältä

Elokuvan kotisivut »