JÄTTEKIVA

TUOTANTOTIEDOT


Osat
10 X 22 min
Elisa Viihde, kevät 2018

Käsikirjoitus
Niklas Lindgren, Karoliina Lindgren, Anna Brotkin ja Kris Gummerus

Ohjaaja
Niklas Lindgren

Tuottaja
Sari Lempiäinen

Päärooleissa
Anna Paavilainen ja Elmer Bäck

Muissa rooleissa
Mm. Kari Ketonen, Mats Långbacka, Mikko Penttilä ja Ylva Ekblad

Lavastaja
Sanna-Mari Pirkola

Kuvaaja
Anssi Leino

Pukusuunnittelija
Ninni Lahtinen

Leikkaaja
Hanna Kuirinlahti

Äänisuunnittelija
Panu Riikonen

Säveltäjää
Artturi Taira

Genre
Komedia

 

 

Mikko Penttilä, Elmer Bäck, Anna Paavilainen ja Kari Ketonen sarjan tiedotustilaisuudessa 7.8.2017.

Anna Paavilainen ja Elmer Bäck näyttelevät pääroolit komediasarjassa Jättekiva, joka julkaistaan keväällä Elisa viihteessä 2018. Sarjan muissa rooleissa nähdään mm. Kari Ketonen, Mats Långbacka, Mikko Penttilä ja Ylva Ekblad. Lämmin ja helposti samaistuttava, kulttuurien erilaisuuksilla leikittelevä komedia perustuu käsikirjoittajien Niklas ja Karoliina Lindgrenin sekä Kris Gummeruksen alkuperäisideaan. He ovat käsikirjoittaneet sarjan yhdessä Anna Brotkinin kanssa. Niklas Lindgren myös ohjaa sarjan.

Jättekiva –sarjassa seurataan kun kaksikielinen, punavihreä pariskunta Aino ja Micke muuttaa vauraaseen kaupunginosaan Micken vanhempien omistamaan asuntoon. Muutto on seurausta Micken arkkitehtitoimiston konkurssista. Pariskunnan suunnitelmana on selvittää Micken velat ja muuttaa takaisin omilleen. Samassa rapussa asuvat myös Micken vanhemmat Lars ja Gunilla sekä Micken lapsuuden ystävä, konsulttina työskentelevä Petski. Uusi asuinympäristö naapureineen alkaa vaikuttaa Ainoon ja Mickeen eri tavoin: lappilainen Aino provosoituu porvarillisessa ympäristössä, kun taas Mickeä alkaa houkuttaa helppo elämä. Kun Aino pyytää kodittomaksi joutuneen pikkuveljensä Jussin asumaan heille, saman katon alla kohtaavat hyvin erilaiset ihmiset, arvot ja tavat. Aluksi pieneltä tuntuva elämänmuutos aiheuttaa pian suuria törmäyksiä pariskunnan arjessa.

Käsikirjoittajat Niklas ja Karoliina Lindgren kertovat sarjasta seuraavaa: ”Jättekiva on komedia modernista kaksikielisestä parisuhteesta tämän päivän Suomessa. Kun kahdesta erilaisesta perheestä tulevat ihmiset muodostavat oman perheensä, mitä tapoja ja arvoja siihen tuodaan mukaan ja mitä jätetään ulkopuolelle? Kallistuuko lojaalius kiistatilanteessa vanhan vai uuden perheen puolelle, ja kuka saa haukkua ketä ja millä sanoin? Sarja on meille hyvin henkilökohtainen, sillä sen lisäksi että olemme käsikirjoittajakollegat, olemme myös aviopari. Olemmekin keränneet materiaalia tähän sarjaan tietämättämme jo 10 vuoden ajan. Sarjasta tulee toivottavasti samanlainen kuin suhteestamme – pisteliäs, mutta lämmin.”

Niklas Lindgren on Putouksen kevään 2017 kauden pääkäsikirjoittaja sekä Pasila – 2.5. Spin-Off -komediasarjan vastaava käsikirjoittaja, minkä lisäksi hän on ohjannut kaksi sen tuotantokautta. Lindgren oli myös Kimmo-komediasarjan kolmannen tuotantokauden toinen pääkäsikirjoittaja. Karoliina Lindgren on kirjoittanut muun muassa  Armi elää! -elokuvan, josta hänet palkittiin sekä Jussi– että Sylvi-palkinnoilla. Niklas ja Karoliina Lindgrenin edellinen käsikirjoitusyhteistyö oli Lomasankarit-elokuva. Kris Gummerus on käsikirjoittaja-näyttelijä, joka näyttelee mm. supersankari Rendeliä.

Sarjan kuvattiin syys-lokakuussa 2017.